Elnät.
Foto: TT/Ola Torkelsson
Kalmar

Elbolag höjer beredskap inför oväder

Sirpa Franzen, EON: Det är särskilt tung och blöt snö som kan vara väldigt bekymmersam.
0:43 min

Elbolagen Eon och Kraftringen har nu ökat bemanningen inför snöovädret i länet.

– Vi har höjt beredskapen, med framförallt montörer, som står redo att rycka ut om det blir mycket snö och blåst, säger Sirpa Franzén, presschef på Eon.

Kraftringen har förstärkt upp med extra resurser i Torsås som kan vara på plats och hjälpa till om det skulle bli strömavbrott i området.

Elbolagen följer löpande SMHI:s prognoser och kommer att öka personalstyrkan ytterligare under de kommande dagarna om vädret blir besvärligt.

– Det är särskilt tung och blöt snö som kan vara väldigt bekymmersam. Det handlar inte bara om att vi ska kunna röja upp utan också för att öka säkerheten för personalen, säger Sirpa Franzén.

SMHI räknar med omfattande snöfall i helgen. Klass 2-varningen gäller framförallt norra länet - från Oskarshamn och uppåt. Från natten fram till söndag kväll kan det komma upp till 30 centimeter snö på sina håll.

SMHI har även utfärdat en klass 1 varning för höga vattenflöden i östra delarna och Ölands norra del.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".