Kim Nilsson gjorde ett nytt mål när Sverige vann Euro Floorball. Denna bilden är tagen från ett annat tillfälle
Kim Nilsson gjorde ett nytt mål när Sverige vann Euro Floorball. Denna bilden är tagen från ett annat tillfälle. Foto: Foto:SR

Nytt Kim Nilsson-mål när Sverige vann Euro Floorball

I går blev han tremålsskytt. I dag nöjde sig Kalmarsundsstjärnan Kim Nilsson med ett mål när Sverige krossade Finland i söndagens "final" av Euro Floorball.

Sveriges innebandyherrar ska i Riga i början på december försvara sitt VM-guld och genrepet gick perfekt. Efter att ha vunnit gårdagens match Schweiz med 7-5 var det i dag dags söndagens för "final" mot Finland i Euro Floorball Tour. Den slutade med förkrossade 7-2. 

Efter att ha gjort tre mål i matchen mot Schweizarna "nöjde" sig Kalmarsunds poängligaledare med 1 mål i dag.

Arenan i Växjö var i stort sett fullsatt när Sverige och Finland gjorde upp om segern i turneringen. Efter nio minuter visade Alexander Galante Carlström vägen med sitt 1-0-mål.

Första perioden var jämn men Tobias Gustafsson såg till att det stod 2-0 i periodpausen.

I andra kom Finland tillbaka, men Sverige ledde ändå 3-2 inför sista perioden.

"Det mentala övertaget är jätteviktigt. Det stod och vägde i två perioder, sedan klev vi fram ett snäpp och visade att vi är bättre", säger Alexander Galante Carlström i ett pressmeddelande.

I sista perioden gick Sverige fram till 6-2, varav Kim Nilsson stod för 5-2-målet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".