Ann-Marie Fagerström, ordförande kommunstyrelsen Emmaboda.
Ann-Marie Fagerström, socialdemokrat och ordförande i kommunstyrelsen i Emmaboda. Foto: Sveriges Radio

Kommunpolitiker i Emmaboda kritiseras för dålig kritikhantering

Ann-Marie Fagerström (S) om kritiken från revisorerna
0:52 min

För dåliga på att hantera klagomål och synpunkter som kommer in – det är vad utomstående revisorer har kommit fram till gällande politiker i Emmaboda kommun.

I rapporten skriver revisorerna att politikerna i kommunstyrelsen och de olika nämnderna är för dåliga på att hantera klagomål och synpunkter som kommer in till kommunen.

Till exempel finns inga riktlinjer för vad kommunstyrelsen ska göra med de åsikter som kommer in och hur man ska följa upp klagomål och synpunkter från invånarna.

– Vi hade en bra dialog när de kom hit för att redovisa rapporten och har fått veta att det pågår ett väldigt förbättringsarbete, säger Ann-Marie Fagerström, socialdemokrat och ordförande i kommunstyrelsen.

Kan man som medborgare i Emmaboda kommun vara säker på att ni kommer att hantera de synpunkter som kommer in nu då?

– Jag kan inte sitta här och lova något som jag inte kan hålla till fullo i all framtid, men jag ska se till att göra allt jag kan för att vi tillsammans ska svara på alla synpunkter som kommer in.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".