Kalmar Tingsrätt
Foto: Faton Pasho/Sveriges Radio

Mordmisstänkt grät när sonen berättade

P4 Kalmars Sigrid Edsenius berättar:
0:55 min

I dag fortsatte rättegången mot den man som misstänks för mord på sin hustru i Silverdalen i våras.

Under rättegången berättade sonen i familjen om hur föräldrarnas relation varit innan de kom till Sverige och hur den sedan utvecklade sig. På länk från en annan plats berättade sonen om hur det var när hans föräldrar hade kommit till Sverige som bråken började. När pojken började berätta reagerade den misstänkte mannen genom att börja gråta.

Pojken berättade om hur den misstänkte mannen blivit allt mer svartsjuk och om hur han började följa efter sin fru för att kontrollera henne. Han anklagade henne för att vara otrogen, men när sonen frågade mamman om det stämde svarade hon att det självklart inte var sant.

Pojken berättade också om en händelse där mannen hotade kvinnan med kniv. I samband med det ska mannen också ha skrikit på kvinnan om den inbillade otroheten. Efter händelsen pratade pappan om att han skulle flytta från familjen – men så blev det inte och en dag fick sonen höra från sitt syskon att mamman var försvunnen. Dagarna efter hittades kvinnan död.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".