översvämmad väg
Den här synen mötte dem som skulle ta sig till och från Lilla Forsa. Foto: Annelie Frank/Sveriges Radio

Väg till asylboende översvämmad

Platschefen: "Vi har ringt kommunen och frågat om hjälp"
1:15 min

Sedan i måndags har vägen till asylboendet Lilla Forsa utanför Mönsterås varit översvämmad. Det innebär bland annat att barnen på boendet inte kan ta sig till skolan.

Det är en å som har svämmat över efter de senaste dagarnas regnande och snöande. Ungefär 100 meter av vägen in till asylboendet ligger under flera decimeter djupt vatten.

Detta innebär att bland annat att barnen som bor på asylboendet inte kan gå till skolan och att matleverantören ställer av maten på pallar vid avfarten in till Lilla Forsa.

Det är oklart vem som har ansvaret för att vägen ska vara farbar - kommunen, fastighetsägaren eller någon vägsamfällighetsförening.

Vi har ringt kommunen och frågat om de kan hjälpa till med någonting. Vi har blivit lovade att få skogsvägen plogad och grusad.

Skogsvägen gör att han och hans kollegor kan ta sig fram och tillbaka till jobbet. Den används också till att hämta maten ute vid vägen och ska vara farbar för ambulans om något skulle hända. Men den hjälper inte barnen att ta sig till skolan då de som kör barnen till skolan inte kör den vägen.

– De som går i skolan har haft sådan här taxifärd men de har vägrat att köra skogsvägen, tyvärr.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".