Rånare stal bil och cigaretter

En livsmedelsaffär i centrala Oskarshamn rånades på tisdagskvällen. Senare på kvällen greps en man för en bilstöld och han kom även att bli misstänkt för rånet.

Det var strax efter klockan 20 på kvällen som en ensam gärningsman med hot ska ha tvingat till sig cigaretter i en livsmedelsbutik på Flanaden i Oskarshamn.

– När butikspersonalen skulle ta tillbaka dessa gjorde han motstånd och var hotfull vilket gör att vi rubricerar det som rån, säger Anders Olsson, jourhavande förundersökningsledare hos polisen i Kalmar.

Två timmar senare ringde en person till polisen och anmälde att hans bil precis blivit stulen. Ägaren följde efter i en annan bil och färden gick från Oskarshamn mot Bockara, Fågelfors och Rosenfors innan polisen kom dit och senare också kunde få stopp på bilen.

En 29-årig man greps, misstänkt både för att ha stulit bilen och rånat livsmedelsbutiken. Mannen misstänks också för grov olovlig körning och narkotikabrott. Han anhölls av åklagare under natten.

Det finns inga uppgifter om att någon person ska ha skadats i samband med de här två händelserna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".