Erica Skiöldebrand och Kalle Winner
Erica Skiöldebrand och Kalle Winner Foto: Johan Signert/Sveriges Radio

Så tror två svenskamerikaner att USA blir med Trump som president

"I Amerika är den största saken samarbete"
1:48 min

En röstade på Hillary Clinton, en på Donald Trump. Men båda tycker att det viktigaste är att USA nu kan enas.

Erica Skiöldebrand och Kalle Winner är båda amerikaner som bosatt sig i Kalmar län. Men politiskt står de långt ifrån varandra. Erica Skiöldebrand är demokrat och hade hoppats på att landet åter skulle styras av en Clinton.

– Jag trodde mycket på den kvinnliga rösten den här gången. För jag tycker att Trumps attityd och språkbruk verkligen har förnedrat kvinnor och minoriteter, säger hon.

Kalle Winner är även han överraskad av resultatet. Han hade trott att den spansktalande minoriteten skulle få större genomslag till Hillary Clintons fördel.

Hoppas Trump kan ena landet

Som republikan är han nöjd över utslaget, som inte var helt klart när intervjun gjordes på onsdagsmorgonen, red.anm, och hoppas nu att Donald Trump kan ena både partiet och landet.

I Amerika är den största, största saken: samarbete. Att få demokrater, republikaner – och republikaner inom sitt eget parti att komma samman.

Detta är något som Erica Skiöldebrand instämmer i, även om hon är lite mer tveksam till den blivande presidentens möjligheter.

– Han måste visa med sitt ledarskap att vi ska tro på att det blir bättre med honom som president, det har han absolut inte visat hittills.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".