Alger skrämmer turister

Årets turistsäsong på Öland är sämre än vanligt så här långt och en av orsakerna till det tros vara algblomningen. Många har bokat av sina campingveckor efter rapporterna om algerna kring Öland berättar flera campingägare till Barometern idag.

Men flera av campingägarna säger till tidningen att de tycker larmen om algerna är överdrivna. Även turistchefen på Öland Marguerite Nilsson menar att turisterna skräms i onödan.

- Algblomning är något som funnits i alla år, och även om det blivit mer på senare år så är det något som finns i vattnet under några dagar men sen försvinner, säger Marguerite Nilsson.

En annan orsak till den svaga starten för turistnäringen på Öland kan vara det dåliga vädret förra sommaren som har gjort att många tvekade att boka in tidig semester i år och att en del till och med har valt att åka utomlands i år i stället.

Samtidigt tror Marguerite Nilsson att turisterna kommer senare, allt fler tar numera sin semester i augusti istället menar hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista