Kalmarhems huvudkontor. Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio
Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio

Nöjda parter efter höstens uppfyllda bostadsgaranti

"Vi behöver mer bostäder"
0:49 min

Denna vecka har halva höstterminen gått på Linnéuniversitetet och bostadsgarantin för nya studenter har uppfyllts tidigare i höstas.

En viktig del för nya studenter i Kalmar är bostadsgarantin. Efter en avstämning med Kalmar kommun och Linnéuniversitetet kan Maria Kindberg Johansson, marknadschef på Kalmarhem, konstatera att årets bostadsförmedling till nya studenter har varit bra.

Vi är nöjda överlag

- Det har varit en bra terminsstart och en bra sommar. Vi har kunnat möta många på ett bra sätt, säger Maria Kindberg Johansson.

Bostadsgarantin uppfylldes i mitten på september, vilket är något tidigare än föregående år.

Exakt hur bostadssituationen för studenter ser ut i framtiden är svårt att fastställa, men Maria Kindberg Johansson säger att samarbetet med berörda parter fortgår, och att det planeras flera projekt för att utöka utbudet av studentbostäder.

- Med tanke på nybyggnationen i hamnen så tror vi självklart att detta kommer bidra till att vi behöver mer bostäder. Det gör att vi har flera projekt på gång där vi vill bygga nya studentbostäder, säger Maria Kindberg Johansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".