Spelare i FBC Kalmarsund.
Kalmarsund får vänta på sin första SSL-vinst men de är på rätt spår, säger Josefine Bengtsson. Den här bilden är från ett annat tillfälle. Foto: Magnus Ekeros/Sveriges Radio

Jämn start och målrikt – men ny förlust för FBC Kalmarsund

Lagkaptenen Josefine Bengtsson: "Vi är på rätt väg"
4:43 min

Inledningen gav hopp om en första seger för Kalmarsund men Karlstad täppte igen och FBC får fortsätta att vänta.

SSL-matchen mellan Karlstad IBF och FBC Kalmarsund inleddes på ett rafflande sätt. På typiskt innebandymanér rasslade det till gång på gång i båda nätmaskorna. Redan efter drygt 13 minuter hade det gjorts sju mål. Fyra för Karlstad och tre för Kalmarsund.

– De två första perioderna är väldigt jämna, välspelad och bra match med mycket chanser för båda lagen, säger lagkaptenen i FBC, Josefine Bengtsson.

Efter den första periodens målfyrverkeri var det som att båda lagen bestämde sig för att spela en helt ny typ av match. Kontrasten mot den första perioden var stor. Bara ett mål gjordes i den andra perioden och det gjordes av hemmalaget. 

I den tredje perioden orkade inte Kalmarsund hänga med och hemmalaget kunde dra ifrån och till slut vinna ganska komfortabelt med 8-4. 

I tredje när vi ska gå för det, orkar vi inte riktigt, de växlar upp och då rinner det i väg. De gör det bra.

Hon var trots förlusten ganska nöjd med vad laget presterade och menar att de ändå är på rätt väg.

I nästa match tar Kalmarsund emot regerande mästarlaget Pixbo som även i år finns med i toppen.

– Vi är inte nöjda med att ligga sist även om vi är nykomlingar, i morgon blickar vi fram mot nästa match och vi är revanschsugna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".