Misshandlad skulle till sjukhuset – misshandlades igen

En man i Oskarshamn skars i handen av en annan man, när han skulle ta en sjuktaxi till sjukhuset kom förövaren tillbaka och misshandlade mannen ytterligare en gång.

Det var strax före midnatt natten till söndagen som en man i 50-årsåldern i Oskarshamn ska ha skurits i handen av en annan, yngre man. Han kallade på ambulans, men ansågs inte vara så illa skadad att han behövde ambulanstransport till sjukhuset.

Mannen skulle då ta en sjuktaxi, men blev i stället utsatt för ytterligare en misshandel.

– När han tror att det är taxin som kommer så är det den misstänkte gärningsmannen som kommer tillbaka. Då ska han ha slagit mannen med någon form av tillhygge i huvudet så att han får ytterligare en skada, säger Anette Norrsén, jourhavande förundersökningsledare hos polisen i Kalmar.

Polisen har kunnat identifiera den misstänkte förövaren, en man i 35-årsåldern, men hade på söndagskvällen ännu inte fått tag på honom. Han är känd av polisen sedan tidigare och är misstänkt för grov misshandel. Enligt polisen känner de två männen troligen varandra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".