Kim Nilsson på plan.
Kim Nilsson gjorde smått otroliga tio poäng när Göteborg besegrades med 22-3. Här med fullt fokus mot målet. Foto: Oscar Anderberg/Sveriges Radio

Efter utklassningen: Inte gjort så många poäng sen juniortiden

Kim Nilsson efter målorgien mot IBF Göteborg
3:23 min

Kim Nilsson stod för tvåsiffrigt med poäng när Kalmarsund krossade strykpåsen IBF Göteborg med 22-3. "Jag är här för att göra poäng", säger han.

Frågan inför matchen mellan FBC Kalmarsund och IBF Göteborg var, i ärlighetens namn, aldrig vilka som skulle vinna utan hur mycket skulle Kalmarsund vinna med. Svaret blev 22-3.

– Vi visste om att det skulle bli mycket mål men vi har snackat om att ta det som en vanlig match, nu vart det många mål och det kan vara viktigt i ett slutskede, säger femmålsskytten Kim Nilsson

Till sina fem mål la han till fem assist, vilket resulterade i inte mindre än tio poäng den här kvällen, samt en komfortabel ledning i den allsvenska poängligan. 

Jag är här för att göra poäng men samtidigt är det viktigaste att vi tar oss till topp fyra för att sedan hitta en kvalkänsla.

När gjorde du senast tio poäng?

– Det måste vart juniortiden. Jag har gjort sju någon gång i AIK men det går inte att jämföra så klart. 

Hur laddar man för en sån här match?

– Det är svårt, jag spelade mot Finland för en vecka sedan och det är som natt och dag så klart men samtidigt är det upp till en själv och laget att ändå ha fokus i 60 minuter. 

Segern var Kalmarsunds tredje raka och för upp laget på en femteplats i tabellen. 

– Vi har alltid haft en bra offensiv men vi har hittat en helhet med även en bra defensiv, det är medvind och skönt att spela i FBC nu, avslutar en nöjd Kim Nilsson. 

Otäck skada för Göteborsspelare

I mitten av den tredje perioden föll Göteborgsspelaren Andreas Duvsund ihop till synes utan anledning. Ambulans tillkallades snabbt till arenan och han kunde få hjälp.

– Det är nogonting med hjärtat och just nu inväntar de svaren på proverna men han är pigg och vaken, säger Jeanette Härstedt som är styrelsemedlem i IBG Göteborg, en stund efter matchen.

– Tyvärr händer sånna här saker alltför ofta inom idrotten, jag lider med Göteborg, säger Kim Nilsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".