En anhållen efter stöld på byggarbetsplats

En man har under helgen suttit anhållen misstänkt för en containerstöld på en byggarbetsplats i Kalmar. Det var ett par anställda som upptäckte stöldförsöket och larmade polis.

Det var i fredags kväll som några anställda vid en byggarbetsplats i Kalmar iakttog en grupp personer som olovligen tagit sig in på området. De stal sedan byggverktyg ur en container.

I samband med att polisen kom till platsen flydde gärningsmännen till fots. Efter en kortare jakt fick polisen tag på en misstänkt man som greps och som under helgen har suttit anhållen.

Totalt var det, enligt polisen, upp mot tre-fyra personer som stal verktyg på byggarbetsplatsen. Utöver den anhållne har polisen kunnat identifiera en annan misstänkt.

– Vi har under en tid haft ett antal sådana här stölder ur byggplatscontainrar, men jag kan inte svara på om de här ligger bakom någon av dem, säger Anette Norrsén, jourhavande förundersökningsledare hos polisen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".