Henri Hurskainen.
Henri Hurskainen i aktion i OS i Rio. På söndagen var han med och tog Sverige till lag-EM nästa vår. Foto: Tobias Röstlund/TT

Hurskainen levererade i kvalet – Sverige klart för EM

Det svenska landslaget i badminton, innehållandes bland andra Henri Hurskainen från Emmaboda, blev på söndagen klart för lag-EM i Polen.

Segern över Finland med 4-1 i EM-kvalet på söndagen innebar att Sverige blev klara för vårens lag-EM i badminton, ett mästerskap som avgörs i Polen.

En bidragande orsak var Henri Hurskainen från Emmaboda, som vann sin singel mot Eutu Heino med 21-13, 21-16.

– Det var en skön match. Jag hade bra kontroll hela vägen. Började bra och fullföljde matchplanen i två set, säger Hurskainen till badmintonförbundets webbsida.

Efter matchen fick han också mycket beröm av den svenska förbundskaptenen Jonas Herrgårdh.

– Särskilt nöjd är jag med Henri Hurskainens singel. Han gjorde en av sina bästa matcher i höst och spelade verkligen ut. Det var skönt att först mixeddubbeln och sedan herrsingeln gick vår väg. En god start betyder mycket, säger han till sajten.

När det gäller det kommande mästerskapet har han goda förhoppningar om en fin svensk placering.

– Det här laget är en god blandning av lite äldre och yngre. Alla tränar hårt och målmedvetet och har kapacitet att bli bättre. Så jag tror absolut att vi har möjlighet att bli topp 8 på EM, det vill säga nå minst kvartsfinal. Men mycket beror på lottningen. Jag vill gärna att vi undviker Danmark.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".