Henrik Wennersund
Henrik Wennersund, från Mönsterås, befann sig på Nya Zeeland när jordbävningen inträffade. Foto: Hasse Carlsson/Sveriges Radio/Cartodb

Henrik Wennersund upplevde jordbävningen på Nya Zeeland

Ständiga efterskalv
1:01 min

Senaste dygnet har Christchurch på Nya Zeeland drabbats av en rad jordbävningar. Henrik Wennesund från Mönsterås bor där sedan ett par månader och beskriver skalven som obehagliga.

I går drabbades Nya Zeeland av ett kraftigt jordskalv som mätte 7,5 på richterskalan.

Henrik Wennersund från Mönsterås bor i Christchurch, Nya Zeeland sedan två månader tillbaka och har själv upplevt dygnets jordskalv.

Det känns som en blandning av att stå på ett fartygsdäck som rör sig och en skateboard som någon flyttar på fram och tillbaka utan att man själv vet vart den ska åka. En märklig och obehaglig känsla.

Trots jordbävningen och de ständiga efterskalv som Henrik Wennersund menar under en tid kom nästan en gång i minuten väljer han att stanna och inte åka tillbaka till Mönsterås.

– Man kan inte tänka riktigt så. Det kan ju hända när som helst egentligen. Det kan ju pågå i flera veckor. Vissa av efterskalven känner man inte alls och andra känns rätt bra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".