Mitch Wahl.
Mitch Wahl, förra säsongen i Oskarshamns tröja, kommer spela med Västervik resten av säsongen. Foto: Magnus Ekeros/Sveriges Radio

Mitch Wahl klar för Västerviks IK

Västerviks sportchef Tomas Lind: "Han ska leverera"
0:46 min

Den amerikanske hockeyspelaren Mitch Wahl är klar för Västerviks IK, det bekräftar sportchefen Tomas Lind för P4 Kalmar.

På 52 matcher i IK Oskarshamn förra säsongen mäktade Mitch Wahl med 27 mål, bäst i hockeyallsvenskan. I den totala poängligan landade han på nionde plats med sammanlagt 40 poäng.

Resten av säsongen 2016/17 kommer han att spela med länskonkurrenten Västervik efter att han fick lämna sin finska klubb Ilves efter skral poängutdelning, endast fyra på 16 matcher.

– Det har varit lite hektiskt de sista dagarna, att avvakta och se var han skulle hamna. Det känns bra att lotten föll på oss till slut, säger sportchefen i Västervik, Tomas Lind.

När P4 Kalmar når honom är han på väg hem från Arlanda efter att ha mött upp sin stjärnvärvning.

– Det var en del andra lag med i bilden så jag hade kanske inte de största förhoppningarna. Men han kanske hörde sig för lite, han har ju varit i Oskarshamn, vad Västervik går för och sen blev det oss till slut.

Hur stor pengapåse har ni fått vifta med för att få den här namnteckningen?

– Det är absolut något vi klarar av inom den budgeten jag har, det är helt okej.

Vad har du för förhoppnignar rent sportsligt?

– Vi stärker ju upp offensiven, som egentligen inte varit dålg, det gör vi. Det är en som ska leverera för oss.

Kontraktet sträcker sig säsongen ut och enligt Tomas Lind finns inga klausuler vare sig för en förlängning eller för att Wahl kan byta till någon annan klubb.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".