Ungdomar i ett tält på Emmabodafestivalen.
Det förekommer mycket droger på Emmabodafestivalen. Ungdomarna på bilden har inget med texten att göra. Foto: Johanna O Jönsson/Sveriges radio

Ytterligare en dömd för droger på Emmabodafestivalen

En 24-årig kille blev under torsdagen dömd för att ha haft bland annat cannabis, MDMA, ametamin och heroin med sig in på Emmabodafestivalen i somras.

24-åringen dömdes vid Kalmar tingsrätt till skyddstillsyn och frivård för narkotikabrott, ringa narkotikabrott och brott mot vapenlagen.

Han togs av polis den 29 juli inne på Emmabodafestivalen och hade MDMA, amfetamin, cannabis och heroin på sig.

P4 Kalmar har tidigare rapporterat om den stora mängd droger som är i omlopp på festivalen.

24-åringen hade så stor mängd narkotika på sig att polisen hade anledning att tro att han skulle sälja vidare. Det förnekar han dock själv och säger att han skulle bruka alla droger själv och att han även samlar på droger av den sort han använder.

Han blir därför friad från misstanke om försäljning.

24-åringen hade också 65 kulor vapenammunition i sin lägenhet i Västra Götaland utan att ha rätt till det. För det dömdes han till brott mot vapenlagen.

Han är tidigare dömd för utpressning, narkotikabrott och hot mot tjänsteman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".