Fotbollsarena.
Foto: Janne Rindstig/Sveriges Radio

Premier League-meriterad värvning till Kalmar FF

Kalmar FF:s senaste värvning har meriter från Arsenal i Premier League. Men det handlar inte om någon spelare, utan om fystränaren Marcus Svensson från Fårbo utanför Oskarshamn.

I september 2010 började Marcus Svensson från Fårbo utanför Oskarshamn jobba som assisterande fystränare i Premier League-laget Arsenal.

– Det var en intervjuprocess som till vilket jobb som helst egentligen. Jobbet var utannonserat och jag fick tips av en kompis som skickade länken till annonsen. Sen skickade jag in mitt cv och fick komma på intervju, där Tony Colbert (fystränare) och även Arsene Wenger (huvudtränare) satt med, berättar Marcus Svensson för Kalmar FF:s hemsida.

Han flyttade till England 1997 och har förutom Arsenal även jobbat för Notts County. I augusti 2014 tog han sedan steget till Qatar där han jobbade på en idrottsakademi.

I januari ansluter han till Kalmar FF och kontraktet är skrivet på två år.

– Man har varit utomlands i nästan 20 år och det här är en möjlighet att komma till ett svenskt elitlag. Det är speciellt att komma hem till Sverige och Småland och att komma närmre sina vänner och sin familj, säger Marcus Svensson till P4 Kalmar.

Kalmar FF:s klubbchef Anders Klevsand:

– Vi jobbar hela tiden på att förbättra våra förutsättningar och det här tror vi är ett steg i rätt riktning. Meritlistan är onekligen oerhört intressant.

Blir det här det mest meriterade nyförvärvet inför nästa säsong?

– Haha, det vågar jag inte säga, men det skulle förvåna mig om vi får tag i någon spelare som varit i Premier League i fem år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".