Per Gessle
Per Gessle under en spelning med Roxette i Kalmar. Nästa sommar kommer han till länet två gånger med sin stora turné. Foto: Suvad Mrkonjic/TT

Per Gessle till Borgholm och Oskarshamn

När Per Gessle ska ut på sommarturné nästa år blir det inte mindre än två stopp i Kalmar län. Den 7 juli spelar han i Oskarshamn och den 1 augusti i Borgholm.

I ett pressmeddelande skriver Per Gessle att turnén kommer bjuda på en blandning med låtar från alla tre av hans "karriärer", det vill säga Roxette, Gyllene tider och hans soloprojekt.

– Alla tre är olika men ligger lika nära mitt hjärta och bär mitt personliga DNA och nu, till sommaren 2017, tänkte jag blanda om i min gryta och spela låtar jag skrivit som betytt extra mycket för mig, skriver han bland annat.

Turnén har fått namnet "En vacker kväll" och innefattar 19 spelningar runt om i landet. Två av dem i Kalmar län.

Den 7 juli spelar Gessle i Oskarshamn och på festivalen Latitud 57, en knapp månad senare, den 1 augusti, kommer han till Öland och Borgholms slottsruin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".