Skylt med rättegång pågår.
Foto: Johanna Lindblad Ahl/Sveriges Radio

Misstänkt för våldtäkt mot barn nekar till brott

Misstänkt för våldtäkt mot barn nekar till brott
0:47 min

Idag inleddes rättegången mot den man från Kalmar län som står åtalad för bland annat våldtäkt mot barn och grovt sexuellt övergrepp mot barn.

Mannen har suttit häktad sedan mitten av oktober och nu har rätten avsatt fyra dagar för förhandlingarna.

Mannen som är 44 år gammal åtalas för flera sexuella övergrepp och våldtäkt mot ett barn och det här ska enligt åklagaren ha pågått vid upprepade tillfällen från 2010 och fram till 31 december förra året.

Barnet som utsatts för hans övergrepp har varit sju år när det hela startade och har sedan utsatts för detta fram till 12-årsåldern.

Dessutom åtalas mannen för grovt barnpornografibrott - polisen har hittat över 100 bilder i hans dator där åklagaren menar att flera av bilderna visar särskilt unga barn som utnyttjas på ett särskilt hänsynslöst sätt.

Den åtalade mannen förnekar allt som åklagaren har lagt fram. Han menar att han är oskyldig och dessutom bestrider han skadeståndsanspråken på 350 000 kronor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".