Bärgning av lastbil
1 av 2
Foto: Helmuth Petersson
Lastbil som kört av vägen.
2 av 2
Lastbilen som hamnade i diket på väg 25. Foto: Helmuth Petersson

Riksväg stängdes av efter lastbilsolycka

Anders Jansen: "Jag har sovit endast fyra timmar"
2:47 min

En lastbil på väg från Kalmar mot Nybro körde i diket på väg 25 vid Smedby vid 13-tiden i dag. Nu stängs riksväg 25 av under kvällens bärgningsarbete.

Lastbilen som gick i diket tidigare i dag är 24 meter lång och av nyare modell. Precis där olyckan inträffade svänger vägen lite åt höger – och det kan ha spelat roll i varför fordonet kom av vägen. Enligt föraren ska nämligen ratten ha låst sig, vilket gjorde att han inte kunde svänga utan hamnade i diket på väg ut mot en åker.

– Det var tur att det slutade väl, för det gick ganska fort. Han körde nog i en 65 kilometer i timmen i alla fall, säger styrkeledaren Johan Olström vid brandkåren i Kalmar.

Efter olyckan klagade föraren över bröstsmärtor och fördes till länssjukhuset, men det ska inte ha varit några allvarligare skador.

Lastbilen välte aldrig, utan blev stående i diket. Den var vid tillfället inte lastad med något, så det gick rätt snabbt att göra rent vägen så att övrig trafik kunde rulla förbi platsen.

Det kan däremot bli så att trafiken leds om via Smedby under bärgningsarbetet. Det kommer krävas en större insats att få upp lastbilen från diket – eftersom den är så stor.

– Ja, det behövs nog två bärgare i alla fall.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".