Karta: Hanemåla
Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio och Carto

Sex anhållna efter misstänkt mordförsök

Polisens informatör Peter Martin: "Kan bli fler gripanden"
0:26 min

En skottskadad 19-årig man påträffades utanför en affär i Nybro vid 22-tiden på torsdagskvällen. Sex personer anhölls under fredagen skäligen misstänkta för mordförsök.

– Vi har under dagen anhållit sex personer som skäligen är misstänkta för mordförsök i ärendet om skottlossningen i går kväll, säger Jimmy Modin presstalesperson på polisen.

De anhållna är födda mellan 26 och 19 år gamla och polisen vill inte gå ut med om de har någon relation till varandra eller till den skottskadade mannen.

Polisen fick uppgifter om den skadade mannen och tog sig till Nybro tillsammans med ambulans. Mannen hittades utanför en affär på Bangatan i Nybro.

Men skjutningen tros inte ha utspelat sig på Bangatan, enligt presstalespersonen på polisen.

– Adressen som vi får in till ledningscentralen är Hanemåla, säger Jimmy Modin.

Mannen var skjuten på överkroppen men talbar. Han fördes med ambulans till sjukhus och ska inte vara allvarligt skadad. Polisen hade flera patruller på plats och även en patrull på sjukhuset. 

Polisen har hittat en plats i centrala Nybro där det har varit skottlossning, men det är oklart om det är vid den platsen som den skottskadade har skjutits.

Senare under natten greps flera personer på olika platser i Nybro för förhör. Det pågår också tekniska undersökningar och kan bli fler gripanden.

– Man försöker få ihop någon form av händelseförlopp, säger Peter Martin, pressinformatör hos polisen, vid fem-tiden på fredagsmorgonen.

Anmälan angående försök till mord är upprättad, men det kan bli fler brottsrubriceringar. Den skjutne bor i Nybro.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".