Ismaskin i Vimmerby hockeyhall.
Ismaskin i Vimmerby hockeyhall. Foto: Privat.

”Vi lovar – ikväll funkar ismaskinen”

Mikael Milton, vaktmästare: Ismaskinen mår bra idag.
4:07 min

För en månad sedan skulle Vimmerby spelat hemmamatch mot Troja/Ljungby. Samtidigt som Trojabussen rullade in i Vimmerby kom beskedet om att matchen blir inställd – för att ismaskinen hade gått sönder.

Ikväll funkar den.

Två trasiga säkringar som vaktmästarna inte fick byta själva var orsaken till att Trojaspelarna fick vända från Vimmerby utan att ens ha kommit in i ishallen. Skandal, menade flera Trojaspelare och även fansen som åkt de 18 milen till Vimmerby för att sen bara vända och åka 18 mil hem igen.

– Om det skulle hända igen så funderar jag på att säga upp mig, säger vaktmästaren Mikael Milton.

Han är dessutom materialförvaltare i Vimmerbys hockeylag och är bombsäker på att Vimmerby vinner matchen ikväll med 4-1. För Vimmerby är det ytterst viktiga poäng som står på spel i kampen om en plats i Allettan efter jul.

För Trojas del är resterande matcher i söderettan en ren transportsträcka. Det enda man har att spela för är att vinna serien, vilket inte ger någon som helst fördel i kommande Allettan.

Missa inte samtalet mellan P4 Kronobergs Per Brolléus och vaktmästarna i Vimmerby i eftermiddag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".