Linnéa Eriksson Maja Gustavsson Andrea Benitez
Foto: Leif Johansson/Sveriges Radio

Gymnasieelever hjälpte krigsskadade och föräldralösa på sin praktik

Hultsfreds Gymnasium i Jordanien
1:13 min

I tre veckor har 14 elever på Hultsfreds gymnasium gjort praktik i Jordanien, bland annat har de arbetat med krigsskadade från Syrien.

Nu är de tillbaka på skolan efter tre intensiva veckor. En av dem som var med var Linnéa Eriksson.

Jag trodde inte det skulle bli så bra som det blev. Vi kom de på centret, de krigsskadade, väldigt nära, så det var över förväntan.

Gjorde ni skillnad?

– Det tror jag. Det var alltid väldigt mycket glädje och jag tror vi gjorde mer glädje än det var innan.

I år var det var 14 elever som åkte från Hultsfreds Gymnasium till Jordanien. De hjälpte krigsskadade, både med vården och med att lätta upp stämningen. De hjälpte barn som blivit föräldralösa i krigets Syrien och så hjälpte de till med att ordna datorer och uppkoppling.

Det var intensiva veckor för gymnasieeleverna som åkte med och även om de vi pratar med är mer än nöjda med vad de gjort och vad de upplevt så är det speciellt, både att vara på plats och jobba med behövande och att komma hem till skolan och vardagen igen.

– Det är så svårt att sätta ord på vad man varit med om. Det känns som att hur mycket man än berättar kommer man inte förstå om man inte är där, säger Andrea Benitez som var med och gjorde sin praktik i Jordanien.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".