Emil Georgsson med nummer 300 på ryggen.
Emil Georgsson gjorde sin 300:e match för Västerviks IK mot Timrå IK. Foto: Patrik Wirengård/Sveriges Radio

VIK vann toppmötet mot Timrå IK

Emil Georgsson, VIK: Det var mitt första mål i hockeyallsvenskan
3:59 min

Västerviks IK tog en meriterande seger med 5-3 mot topplaget Timrå IK i hockeyallsvenskan och är uppe på andra plats i tabellen.

Västerviks IK fick en drömöppning mot serieledarna när laget utnyttjade spel fem mot fyra vid två tillfällen och satte både 1-0 och 2-0. Först satte Conny Strömberg ledningsmålet ur snäv vinkel innan Olle Liss satte tvåan. Då hade det bara gått drygt sex minuter.

Timrå IK kom tillbaka i matchen andra halvan av perioden och genom snabba kontringar satte man VIK-försvaret och målvakten Ludvig Engsund på prov vid ett par tillfällen men utan att lyckas göra mål.

I andra perioden var det fördel Timrå IK som också var det lag som gjorde målen. Först reducerade John Westin med ett skott som Ludvig Engsund borde tagit.

Trots att det bara återstod drygt tre minuter av perioden lyckades gästerna få in en kvittering innan paus genom Jonathan Dahlén.

I tredje perioden var det jämnt, först gjorde VIK 3-2, Timrå kvitterade när det var åtta minuter kvar och fick sedan möjlighet att avgöra i numerärt överläge med fyra minuter kvar.

– I det läget var man inte jättekaxig, det är ju större chans att det blir ett mål i arslet än ett mål framåt.

För i det numerära underläge som följde åkte istället Pierre Gustavsson sig fri, blev neddragen och domaren dömde straff.

Fram åkte Olle Liss och satte straffen säkert bakom Timrås målvakt.

I sin 300:e match för Västerviks IK fick sedan Emil Georgsson sätta matchens sista mål när han inte (!) satte pucken i mål. Han kom nämligen i bra läge för att sätta pucken i mål, blev hakad och åkte omkull, vilket gjorde att domaren dömde mål till 5-3.

– Det var mitt första mål i hockeyallsvenskan, jag hade väl hoppats på att få göra ett riktigt mål men det viktigaste var att vi vann.

Nu väntar seriefinal mot BIK Karlskoga hemma på tisdag för nya tabelltvåan Västervik som ligger på samma poäng som ledande BIK Karlskoga, 47 poäng vardera.

Matchfakta:

Västerviks IK - Timrå IK 5-3

Första perioden:

1-0 (01.52) Conny Strömberg (M Wahl, D Pettersson) Spel 5/4

2-0 (06.26) Olle Liss (M Wahl, D Pettersson) Spel 5/4

Skott: 8-11

Andra perioden:

2-1 (16.43) John Westin (E Berglund, V Björkung)

2-2 (19.34) Jonathan Dahlén (J Boqvist)

Skott: 3-10

Tredje perioden:

3-2 (44.16) Mitch Wahl (O Liss, F Andersson)

3-3 (51.48) Jonathan Dahlén (J Boqvist, E Pettersson)

4-3 (17.32) Olle Liss (straff)

5-3 (19.40) Emil Georgsson i tom bur

Skott: 11-14

Publik: 1679

 

Patrik Wirengård

patrik.wirengard@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".