Malmö med bollen bakom mål i matchen mot Kalmarsund
Trots över 30 skott lyckades Kalmarsund inte göra mer än ett mål och förlorade mot Malmö. Foto: Viktor Andersson

Annie Wennerström: "Det känns skit"

Kalmarsunds Annie Wennerström
3:34 min

Mer än dubbelt så många skott, en storspelande Malmömålvakt och en landslagsspelare i storform. Så skulle man kunna sammanfatta Kalmarsund 5-1- förlust mot Malmö.

– Just nu är jag rätt tom på ord. Det känns skit just nu faktiskt. Vi måste börja ta poäng nu. Man är så sugen på att vinna nu, säger en frustrerad Annie Wennerström efter matchen. 

En match där Kalmarsund fick en mardrömsstart i. Redan efter tre minuter rasslade det till bakom Emelie Cohen i Kalmarsundsmålet. Malmös landslagsspelare och matchens solklart lysande stjärna Ellen Rasmussen hade då gjort sitt första mål för matchen. 1-0 blev sedan 3-0, innan perioden var över. 

Efter den svaga perioden reste sig Kalmarsund spelmässigt och skapade en hel del riktigt fina lägen men antingen räddade den storspelande målvakten Johanna Olsson eller så stod ramen i vägen. Som när Annie Wennerström skickade i väg ett rappt handledsskott. 

– Målvakten är superduktig i Malmö men samtidigt tycker jag att det ska bli mer än ett mål när vi skjuter över 30 skott och även om jag har ett ribbskott som lika gärna kan gå in så hade jag kunnat haft bättre skärpa.

Men i stället för att Kalmarsund kunde reducera, blev det Malmö som gick ifrån. Med en spelare mindre på banan tog Ellen Rasmussen bollen från egen planhalva hela vägen fram till mål och placerade retfullt bollen till vänster om Emelie Cohen. 

– Hon är jätteduktig Ellen Rasmussen, man kan inte säga annat. 

Landslagsspelaren Ellen Rasmussen gjorde sedan sitt tredje mål för matchen, även det en soloprestation och även om Josefine Bengtsson kunde reducera var uppförsbacken och den storspelande målvakten Johanna Olsson en för tuff uppförsbacke. Matchen slutade 5-1. 

– Det är match redan på söndag och jag tror det kan vara positivt, vi får vila lite i morgon, sedan är det bara revansch som gäller, avslutar Carolin Eriksson. 

På söndag väntar Tyresö för Kalmarsund. 

 

Viktor Andersson

Sport.Kalmar@Sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".