Besviken Sanna Mangs i Kalmarsund
Ny förlust för Kalmarsund. Den här gången mot nästjumbon. Bilden är tagen från ett tidigare tillfälle. Foto: Oscar Anderberg
Sport

Storförlust för Kalmarsund mot bottenkonkurrent

Ny dålig start knäckte Kalmarsund mot bottenkonkurrenten Tyresö. Nu sju poäng upp till säker mark.

I fredags förlorade Kalmarsund hemma mot Malmö efter en tung start och skott som inte ville gå in. Två dagar senare stod i stället Tyresö för motståndet och mycket var sig likt.

Precis som i fredags fick Kalmarsund en riktig mardrömsstart. 17 minuter i den första perioden hade nästjumbon Tyresö redan en klar 3-0-ledning. 

Den andra perioden började på samma sätt. Redan efter elva sekunder hade Tyresö ökat på sin ledning till 4-0.

Mönstret upprepade sig

Som i matchen mot Malmö tog Kalmarsund då beslutet att byta målvakt. Med skillnaden att Emelie Cohen nu byttes in i stället för ut mot Sanna Mangs, som senast. 

Efter den upprepade historien sig återigen. Kalmarsund reducerade till 1-4 genom Danielle Warme och en liten strimma hopp tändes. Men om ni vet hur det gick i matchen i fredags förstår ni nog också hur det slutade i kväll. Hoppet släcktes när Michelle Rydin gjorde 5-1.

Matchen slutade till slut 7-2.

 Därmed har Kalmarsund sju poäng upp till säker mark. 

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".