Polisgrepp.
Arrangerad bild. Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio

Rättegång inleds mot misstänkt kvinnomisshandlare

Ska ha kört bil med tjejen halvt släpandes i marken
1:00 min

21-åringen från Oskarshamn ska enligt åtalet ha misshandlat en ung kvinna i över ett års tid.

I dag inleds rättegången mot en 21-årig man från Oskarshamn som i över ett års tid ska ha utsatt en ung kvinna för upprepade kränkningar, misshandel och en våldtäkt.

Den 21-årige mannen ska ha utsatt kvinnan sedan augusti förra året fram till oktober i år. Han ska ha misshandlat henne mellan tre och fyra gånger i månaden genom att bland annat ta stryptag på henne, puttat omkull henne, sparkat henne och slagit på henne både på kroppen och i ansiktet.

I förundersökningen finns bilder på tjejens blåmärken som hon ska ha fått av misshandeln. Han ska även ha låst in henne och kommit till hennes arbetsplats och hotat henne.

21-åringen står också anklagad för våldtäkt av kvinnan och för grov misshandel då han i oktober i år ska ha misshandlat henne så pass grovt att hon börjat blöda. Han ska även ha kört bil med henne halvt hängandes utanför medan hon har släpats i marken.

Mannen står nu åtalad för grov kvinnofridskränkning, grov misshandel och våldtäkt och rättegången inleds på onsdagen vid Kalmar tingsrätt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".