Flagga med Kalmar kommuns märke. Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio.
Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio

Kalmar är länets mest jämställda kommun

Ann-Sofie Lagercrantz: "Kalmar kommun har en tradition att jobba med jämställdhetsfrågor"
0:47 min

Kalmar kommun var den mest jämställda kommunen bland förvärvsarbetare i länet under 2015. Det visar en rapport från Statistiska centralbyrån, SCB.

Rapporten grundar sig på antalet förvärvsarbetare både inom den privata och den offentliga sektorn. Ann-Sofie Lagercrantz är strateg i jämställdhet på Kalmar kommun och säger att stora kommuner ofta har lättare att vara mer jämställda. 

– Kalmar kommun har också en tradition av att jobba väldigt aktivt med jämställdhetsfrågor både internt och externt, säger hon.

Hos Arbetsförmedlingen i Kalmar jobbar man också efter ett jämställdhetsperspektiv i arbetet med rekryteringen av personer till olika branscher.

– Vi jobbar med att typiskt mansdominerade branscher ska försöka få in kvinnor och tvärt om, säger Annika Råk, handläggare på Arbetsförmedlingen i Kalmar.

Inslaget har gjorts i samarbete med studenter på programmet för journalistik och medieproduktion på Linneuniversitetet i Kalmar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".