Sara Algotsson Ostholt på Reality 39
OS-ekipaget Sara Algotsson Ostholt och Reality är på väg att splittras. Foto: Pontus Lundahl/TT

Sara Algotsson Ostholts OS-häst till salu

Kalmarryttaren Sara Algotsson Ostholts OS-häst i Rio, Reality, är till salu. Om fälttävlanshästen säljs har ryttaren ingen häst kvar på högsta internationella nivå.

Fälttävlanshästen Reality blev känd som "Facebookhästen" efter att hon kunde köpas loss till Sara Algotsson Ostholt tack vare en insamling via sociala medier 2012.

Då hade Sara Algotsson Ostholt precis tagit OS-silver med sin Wega i London. Reality hade då en annan ägare som ville sälja stoet. Via insamlingen fick Sara Algotsson Ostholt ihop tillräckligt med pengar för att kunna köpa hästen tillsammans med Sara Sjöborg Wik.

Vårt kontrakt gällande hästen sträckte sig över OS, sedan skulle hästen säljas. 

Ekipaget ingick i det svenska laget på OS i Rio tidigare i år och nu väntas det alltså på rätt köpare med rätt storlek på plånboken. 

Det har dykt upp några intressenter men vi har inte hittat rätt köpare än. En sådan här häst är inte så lättsåld.

Om Reality säljs har Sara Algotsson Ostholt, som nyligen togs ut till A-truppen i svenska landslaget, ingen häst på högsta internationella nivå.

- Jag skulle gärna fortsätta rida Reality och arbetar för att kanske kunna hitta en lösning, säger hon. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".