Daniel Ljungqvist. Foto: Viktor Blomberg/Sveriges Radio.
Daniel Ljungqvist. Foto: Viktor Blomberg/Sveriges Radio.

Backgigant tillbaka i Oskarshamn

En backgigant är tillbaka i IK Oskarshamn. Redan i kväll gör Daniel Ljungkvist comeback i hockeyallsvenskan när Oskarshamn möter Björklöven.

Hockeybacken Daniel Ljungkvist gör i kväll comeback i IK Oskarshamn (IKO) i mötet mot Björklöven från Umeå. Han blir kvar på lån, i första hand fram till årsskiftet.

Daniel Ljungkvist har under sju säsonger i Oskarshamn spelat 372 matcher varav tre som lagkapten. I höstas återvände han till Boro/Vetlanda.

Övergången sker i ett läge när IKO har lite kris på backsidan. Bland annat ska Kristoffer Gunnarsson iväg till junior-VM.

Även Ljungkvist själv är nöjd över att få vara tillbaka.

– Det känns såklart skitkul. Jag har följt laget ända sedan jag tackade för mig och att nu få komma tillbaka, även om det bara är för en månad, känns underbart, kommenterar han i ett pressmeddelande.

Sportchef Roger Jönsson vill även passa på att tacka Boro/Vetlanda för att förstärkningen kunde ros hem.

– Boro/Vetlanda ska ha ett stort tack. Vi har tittat runt efter förstärkningar nu när Kristoffer Gunnarsson ska iväg på junior-VM och att Boro släpper Ljungkvist är vi jättetacksamma för.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".