Leif Johansson. Foto: Malin Gustavsson
Leif Johansson. Foto: Malin Gustavsson

Leif Johansson

Känner du igen rösten? Så här låter Leif Johansson
0:31 min

Reporter
E-post: leif.x.johansson@sverigesradio.se
Telefon: 0480-45 80 23

Mer om Leif:
När jag lärde mig läsa tog det inte lång tid innan mina föräldrar fick konkurrens om tidningen.
Så att jag någon gång skulle bli journalist är kanske inte överraskande.

Men vägen till radion blev krokig. Jag arbetad i korvkiosk, på kyrkogård, var vaktmästare och informatör bland mycket annat, men lite skrivande blev det ändå. Under flera år jobbade jag extra som sportreporter på olika tidningar.

Någon tanke på radio fanns inte, förrän tidningen jag var på gick i konkurs. Dagen efter ringde Radio Jönköping och jag började referera sport åt dem. Direkt kände jag att radio var något för mig. Det är snabbt, nära, engagerande och man får chansen att träffa en massa intressanta och fascinerande människor.

Så efter ett par års pluggande hamnade jag i Kalmar.

Men jobbet är ju inte allt, lite tid över får också en journalist, då sätter jag mig gärna på en stubbe i skogen och fikar. Är det regnigt och ruskigt är en bra bok, intressant tidning eller bra film alltid lockande.

Allra bäst på jobbet trivs jag också ute i skog och mark, men också ett kommunfullmäktige eller landstingsfullmäktige kan vara både intressant och roligt, jag lovar.

Mer om P4 Kalmars medarbetare

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".