Bobo Olson. Foto: Malin Gustavsson
Bobo Olson. Foto: Malin Gustavsson

Bobo Olson

Sportmedarbetare
E-post: sport.kalmar@sr.se
Telefon: 0480-45 80 00
Fax: 0480-295 55

Mer om Bobo:
Hör du till de som har lyssnat på sporten under många år har du nog hört min vackra (?) kalmaritiska brytning mer än en gång. Jag har haft glädjen, och har fortfarande den stora glädjen, att få vara en del av Sveriges Radios Sportredaktion i Kalmar län. Under snart 25 år bakom mikrofonen har jag upplevt många väldigt roliga och glädjefyllda stunder, men naturligtvis också stunder av mer ”deprimerande” karaktär.

När du slår på din radioapparat och hör min stämma är det sedan ganska många år (snart 15) i rollen som programledare. Under den större delen av de här åren har jag haft min mycket gode vän Alvar Fröding vid min sida. Alvar som tyvärr, men med ålderns rätt, valde att avsluta sin radiokarriär för något år sedan.

Trots att jag som sagt har varit aktiv vid radion i många år tycker jag fortfarande att det är väldigt spännande. Den tekniska utvecklingen - som har gjort att vi sköter de flesta sändningarna utan teknikhjälp - ställer nya krav och tvingar oss att lära nytt hela tiden. Detta och all föränderlig idrott gör att arbetet aldrig blir enformigt. Jag måste också poängtera den stora bonusen i livet att få träffa/intervjua så väldigt många duktiga och trevliga tjejer och killar som det här jobbet ger.

När jag inte befinner mig på redaktionen på Norra Vägen står jag oftast och undervisar fantastiska ungdomar i engelska på Bergaviksskolan i Kalmar.

Vad gäller mitt eget idrottande har det alltid varit av motionskaraktär, även om det har tagit ganska mycket tid i anspråk. Framför allt kan jag nog skriva löpning på mitt motions-CV. Innan vissa leder i kroppen sa ifrån för några år sedan blev det i runda tal en daglig milrunda under i princip 20 år. Idag startar dagen klockan 05.50 med en lång, rask promenad tillsammans med min sambo och en god vän innan frukosten dukas fram på bordet. Fantastisk motionsform för en ”kille” på 55+. Vidare är min fina cykel en ”kompis” som ser till att min dagliga motionsdos fylls.

Skulle någon ha tvingat mig till att bli tävlingsidrottare hade jag nog valt utförsåkning. Detta har varit min största passion sedan lärarutbildningen tog med mig och mina lärarkandidatskompisar upp till Dundret i Gällivare i mitten på 70-talet.

Hoppas vi hörs på söndag eller vid något annat tillfälle i din radioapparat. Eller kanske via högtalaren i din dator - var du än befinner dig på jordklotet - där du numera kan höra den globala sändningen som levereras från vårt fina länsradiohus i Kalmar.

Vi hörs!

Mer om P4 Kalmars medarbetare

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".