Ann-Sofie Ottosson. Foto: Malin Gustavsson
Ann-Sofie Ottosson. Foto: Malin Gustavsson

Ann-Sofie Ottosson

Producent & programledare
E-post:ann-sofie.ottosson@sverigesradio.se
Telefon:0480-45 80 17

Mer om Ann-Sofie:
- Till nästa vecka så ska ni göra ett tio minuter långt personporträtt på någon person. Det behöver inte vara någon känd person.

Gunnel Carlsson, radiolärare på journalistlinjen på Skurups folkhögskola, har delat ut nästa veckas hemläxa och det bara snurrar i huvudet. Jag känner inte en enda människa i södra Skåne, hur ska jag hitta någon som vill berätta om sitt liv för en journaliststuderande.

Det enkla utvägen hade varit att övertala skolans vaktmästare Leif att ställa upp, men av någon anledning valde jag telefonkatalogen, Ystadsdelen och ett pekfinger och på tredje försöket fick jag napp. Mats, en helt vanlig 26-åring i Ystad, ställde upp och ett par kvällar senare åkte jag hem till honom och upptäckte att det inte finns några vanliga människor egentligen.

Alla har något att berätta, ibland litet, ibland stort. Och att dessutom kunna höra deras röst, det är det som gör att man kan bli förälskad i radio som medium. Tankar och känslor blir så mycket påtagligare med en röst som ger bilder i huvudet, oavsett om rösten finns i bandspelaren eller om det är direktsändning. Därför jobbar jag med radio.

Mer om P4 Kalmars medarbetare

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".