Lena Wikdahl. Foto: Malin Gustavsson
Lena Wikdahl. Foto: Malin Gustavsson

Lena Wikdahl

SR-assistent
E-post: lena.wikdahl@sverigesradio.se
Telefon: 0480-45 80 06

Mer om Lena:

”Vill du följa med mig hem och lyssna på radio?”

En fråga som jag ställde till kompisen som barn.

Jag är född och uppvuxen vid Sonfjällets fot i härliga Härjedalen i en familj med två yngre systrar.  Radiominnen har jag många som lillflicka tätt lyssnande intill radioapparaten: Den läspande radiofiguren Nicke Lilltroll var en favorit varje julafton, Olle Adolphsons visa om Det gåtfulla folket fängslade mig (och gör så fortfarande) och så förstås Barnens Brevlåda med Sven Jerring. 

Flyttade med familjen från skogslandskapet med älvarna och älvorna ner till mörka Småland och en fortsatt skolgång i den vackra sommar-och skolstaden Kalmar. Under tonårstiden blev det alldeles för många, långa nätter tyckte föräldrarna med Radio Luxemburg under sena nattimmen där i flickrummet. Minns Midnight Hour, lördagskvällarnas höga musiknöje ledd av radiolegenden Åke Strömmer, där en av min då- och nuvarande stora idol Stevie Wonder jazzade ut i nattmörkret!

Efter studenten läste jag i Jönköping där radion hade en given hedersplats. Efter flera timmars kvällspluggande med radion som kuliss hände ibland att jag väcktes abrupt av nattmusiken.

Hamnade sedan i Stockholm där jag bildade familj. Under det första året där hemma med det första barnet, blev radion och på tisdagar programmet Skivor till kaffet med radiolegenden Bertil Perrolf fina avbrott till fikapauserna.

I Stockholm har jag nu tre av mina fyra söner och mina inom kort 9 av mina snart 12 barnbarn. Sonens familj m de 3 barnbarnen i Jönköping sluter cirkeln med barnradio som på ett vis börjat igen!

Lever sedan flera decennier i Kalmar nära havet med Öland och det öppna landskapet. Livet med radio förändras men består och sedan 1991 följer det med mig i arbetet tillsammans med flera olika yrkesroller. Visst vittnar det om en radiotrivsel?!

Mer om P4 Kalmars medarbetare

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".