FBC Kalmarsund - Mora, precis efter att Mora gjort mål
Mora med en nykomponerad Schweizduo blev för tuffa för Kalmarsund Foto: Viktor Andersson/ SR

Carolin Eriksson: "Vi får en lektion i innebandy"

Carolin Eriksson Kalmarsund
3:46 min

Fjolårsfinalisterna KAIS Mora blev för tuffa för FBC Kalmarsund. Mycket tack vare en nykomponerad duo.

En nygammal Schweizduo var på lekhumör när fjolårsfinalisten KAIS Mora var på besök i Kalmar Sportcenter. Bortalaget tog tidigt ledningen, när den ena i duon och kvällens mest effektive skytt Petra Weiss, egentligen bara slängde iväg ett skott från kanten och en skymd Emma Mangs fick kapitulera. 

Kalmarsund krigade på efter den tunga starten och skapade ett par heta lägen men laget fick framförallt fokusera på att försvara sig. Det blev för jobbigt i längden mot ett effektivt Mora. 1-0 blev till både 4-0, 5-0 och 6-0 och nästan vid varje mål var det den nykomponerade duon Petra Weiss och Michelle Wiki som kombinerade sig fram. 

De är väldigt duktiga innebandyspelare och vi får ta lärdom av dem.

Ett visst hopp tändes i den tredje perioden när just Carolin Eriksson, piggast för dagen i Kalmarsund, drev fram på vänsterkanten och sköt ett skott som Rebecka Johansson kunde slå in returen på. 

Carolin Eriksson skulle även få göra ett mål i kväll när hos fastställde slutresultatet 8-2 men dessförinnan hade kvällens duo Petra Weiss och Michelle Wiki gjort ytterligare två mål och stulit kvällens rampljus. 

– Det är första gången vi spelat tillsammans sedan vi kom hit och vi har ju spelat tillsammans tidigare i Schweiz, så det var kul, vi vet vart vi står, säger tremålsskytten Petra Weiss. 

Tre mål från dig i dag, hur tycke du din egen insats var?

– Jag är nöjd faktiskt, det är inte bara målen som räknas men det var kul att det funkade för hela våran femma i dag, fortsätter Petra Weiss.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".