Grafik: Kalmarföretagarens nätverk av bolag över världen.
Grafik: Nick Näslund/Sveriges Radio

Försvunne Kalmarföretagaren tros vara i Lettland

Domaren: "Han anses vara en viktig person som måste vara med i rättegången"
1:14 min

Polisen tror sig veta var Kalmarföretagaren, som ska ha haft en mycket viktig roll när staten lurades på miljontals kronor i moms, gömmer sig. De har en adress i Lettland att gå på.

Den försvunne Kalmarföretagaren, som P4 Kalmar berättat om tidigare, misstänks ha haft en mycket viktig roll i den stora ekobrottshärva där staten lurats på miljontals kronor i moms. Det är därför åklagaren har valt att skjuta upp rättegången när polisen inte fick tag på honom.

Han anses av åklagare vara en viktig person som måste vara med i rättegången för att vi ska kunna avgöra målet mot de andra.

Domaren Conny Jörneklint säger att polisen nu vet var den försvunne Kalmarföretagaren gömmer sig och att man haft en efterlysning ute efter mannen. 

Så vitt vi vet har polisen inte hittat honom men däremot fick vi en adress i Lettland på honom.

Eftersom Kalmarföretagaren gömmer sig i Lettland hoppas Conny Jörneklint på en snabb utlämning. Framförallt om företagaren skulle häktas i sin frånvaro då Lettland är med i EU.

Han räknar också med att en rättegång ska kunna hållas under nästa år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".