Kristoffer Gunnarsson
Kristoffer Gunnarsson. Foto: Janne Rindstig/Sveriges Radio

Drömmen slår in för Gunnarsson

Kristoffer Gunnarsson inför JVM i ishockey
2:25 min

IK Oskarshamns back Kristoffer Gunnarsson har i många år drömt om att få spela junior-VM i ishockey och finns på plats i Kanada redo för premiär mot Danmark.

– Det har alltid varit en dröm att få så spela junior-VM och det ska bli riktigt kul att få chansen säger Kristoffer Gunnarsson till P4 Kalmar.

Juniorernas VM i ishockey har de senaste åren blivit mer uppmärksammat än seniorernas VM. Spelet brukar vara offensivt och frejdigt och dessutom spelas JVM alltid kring nyår när många är lediga och kan följa matcherna.

För spelarana är det ett ypperligt skyltfönster i hopp om att bli värvade av större klubbar i de främsta serierna.

Kristoffer Gunnarsson fyller 20 år i februari och tillhör svenska mästarna Frölunda. Där är konkurrensen stenhård och möjligheterna till mycket speltid i SHL var begränsade. Därför var valet lätt när möjligheten dök upp att få spela för IK Oskarshamn i allsvenskan.

– Jag har fått förtroende här i Oskarshamn och kommit till ett bra lag där jag kunnat utvecklas säger Kristoffer Gunnarsson .

Att bli uttagen till junior-VM innebär nästan en månad bortavaro från allsvenskan och familjen, vilket ger ett annorlunda jul- och nyårsfirande i år.

Det blir lite annorlunda i år men jag spelar hellre ett JVM.

Sveriges första match spelas annandag jul mot Danmark. Därefter väntar möten med Schweiz, Finland och Tjeckien innan finalspelet börjar. Den 5 januari koras världsmästarna.

Sverige har varit i minst semifinal de 10 senaste åren och tog hem guldet 2012 men har slutat fyra de två senaste åren.

Relaterat

Mer om Sporten P4 Kalmar

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".