Västervik Norra. Arkivfoto: Nick Näslund/Sveriges Radio
Västervik Norra. Arkivfoto: Nick Näslund/Sveriges Radio

"Tankarna är hos vår son 24 timmar om dygnet"

Maria Nilsson om att sonen sitter i fängelse under julen
1:29 min

Marias son sitter i fängelse på anstalten Västervik Norra. Som mamma är det svårt när julen står för dörren.

Hur gör man då för att sprida julkänslan till någon man inte kan träffa? Man tar foton på julgodiset personen gillar och skickar för att hen ska få den där känslan från julen hemma. Det är i alla fall det som Maria Nilsson har gjort för sin son som spenderar julen i år i fängelse.

På frågan om det finns någon ilska hos Maria för att det har blivit som det har blivit svarar hon ett tydligt nej. Hon hoppas på det bästa och att sonen ska få en andra chans i livet och komma till insikt.

Vistelsen på Anstalt Västervik norra verkar ha påverkat sonen menar hon. Han har själv valt att utbilda sig under fängelsetiden

– Han har kommit till insikt att han inte sitter i fängelse för att fördriva tiden, utan han vill göra något bra därinne.

För Maria blir det en annorlunda jul när hon vet att julen är en sådan högtid när alla samlas, men hos just Marias familj blir det en tom plats vid bordet.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".