Händer håller kofot vid ytterdörr
Dörrar och fönster har brutits upp vid inbrotten. Foto: Lotta Löfgren/Sveriges Radio

Många inbrott i bostäder under julhelgen

Flera villor i Kalmar län har haft besök av tjuvar under julhelgen, bland annat i Målilla. Där var det tjuvar inne i en bostads nedervåning när de som bodde där satt på övervåningen.

Totalt har tre villaägare i Målilla anmält inbrott och vid ett av fallen var ägarna hemma. De befann sig på övervåningen när tjuvarna bröt sig in.

Det har också anmälts en grov stöld i Gamleby där en kvinna i 25-årsåldern stal receptbelagd medicin efter att ha lurat sig in ett hem genom att säga att hon var från hemstjänsten. Kvinnan, som bor i Västervik, är förhörd av polis och nekar till brott.

Bar på Ikeakassar
En grov stöld är också anmäld i Oskarshamn. I går på dagen upptäckte en kvinna att dörren in till hennes bostad var uppbruten. Medan hon och en väninna höll på att gå igenom lägenheten fick de se en man gå utanför bärandes på Ikeakassar.

Det visade sig att han hade kvinnans tillhörigheter i kassarna. Vid en husrannsakan hemma hos honom upptäcktes fler saker som tillhörde kvinnan. Mannen, som är i 35-årsåldern och bor i Oskarshamn, är anhållen och förhörd.

Det har också varit inbrott i en villa på Förlösavägen i Kalmar samt i Färjestaden men där är det oklart vad som har stulits.

Jaktkniv och kontanter stulna
Vid ett villainbrott i södra delarna av Kalmar har det stulits en jaktkniv och i Lindsdal har någon eller några tjuvar tagit sig in i en bostad genom ett uppbrutet fönster och sedan stulit några tusen kronor i kontanter.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".