Socialkontoret i Mönsterås
Foto: Helmuth Petersson

Socialkontoret i Mönsterås evakuerat efter hot

Hör informations- och säkerhetsskyddschef Claus Kempe i Mönsterås kommun
2:48 min

Socialkontoret i Mönsterås har fått evakueras på grund av hot. Kommunen kommer ha ett höjt säkerhetsläge resten av veckan.

Enligt kommunen uppstod en hotfull situation på tisdagen och efter möte med polisen har man kommit fram till att evakuera ett 20-tal anställda och låta dem jobba på andra platser.  

– I dag har vi haft ett möte med ledning och polis och kommit fram till att det finns en hotbild och då väljer vi att flytta på de som är berörda av det här, det är ett 20-tal personer, säger Claus Kempe, informations- och säkerhetsskyddschef i Mönsterås kommun.

Vi tar det här på allvar. Lägesbedömningen är att hotet fortfarande kan kvarstå, vi kan inte blåsa faran över.

Vakter har kallats in som bevakar socialkontoret. Kommunen har inte fått något nytt hot i dag, onsdag, men kommer ha ett höjt säkerhetsläge resten av veckan.

På tisdagen greps och anhölls en man i 20-årsåldern misstänkt för hot mot tjänsteman, han förhördes och försattes sedan på fri fot på onsdagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".