Rodde Bernal och Shadi Mattar bredvid en karta.
Rodde Bernal och Shadi Mattar. Foto: Privat & Sveriges Radio.

Nyhetsåret 2016 sammanfattas i raplåt

2016 närmar sig sitt slut och det är hög tid att sammanfatta året som gått. Rodde Bernal och Shadi Mattar gästade P4 Kalmar och gjorde det med en raplåt.

Rapnews är tillbaka i P4 Kalmar. Rodde Bernal och Shadi Mattar gästade på torsdagen studion för att i rapform sammanfatta nyhetsåret 2016.

Lyssna på låten i spelaren ovan. Ljudet finns kvar i 30 dagar.

Flera tunga nyheter finns med i låten, som musiker som gått bort, stora flyktingströmmar och krig och konflikter. Men det finns även ljusglimtar, som svenska fotbollslandslagets OS-silver, och hopp om ett ljusare 2017.

– Personligen har det varit ett bra år, men ute i världen har det hänt mycket med flyktingvågor, krig och skit, säger Shaddi Mattar.

– Det är mycket rädsla, terrorism och det känns nära inpå för många. Men jag tror att det överdrivs lite också, för det är som jag tar upp i låten att vi lever ju än, säger Rodde Bernal.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".