Caj Karlsson har gjort världens bästa låt.
Caj Karlsson har gjort världens bästa låt. Foto: Rebecka Gyllin/Sveriges Radio.

Apples Siri: Världens bästa låt kommer från Blekinge

"Siri kanske är gud"
1:49 min

Vilken är världens bästa låt? Ställs frågan till Apples röstassistent Siri, som till exempel finns i iPhone-telefoner, är svaret "Du får avfärda mig som tokig" av artisten Caj Karlsson från Blekinge.

Frågan om vilken som är världens bästa låt avhandlas med jämna mellanrum. Ofta nämns något med Beatles, Abba eller Bob Dylan. Men alla tycker olika.

Men nu är den eviga frågan kanske avgjord. I alla fall om man frågar Apples inbyggda röstassistent Siri. Hon menar att det är Blekingeartisten Caj Karlssons låt som släpptes 2004.

– Det är ju fantastiskt. I detta själlösa samhälle är det en maskin som visar sig ha mer själ och känsla för det vackra än vi vanliga. Siri, jag kan bara säga tack. Min son sa att Siri bor i ett moln, så då tänker jag att Siri kanske är Gud. Gud kanske har utsett min låt till den bästa. Eller får jag hybris nu, säger Caj Karlsson och skrattar.

Han medger att Siris svar kan bero på att han hade ett band som hette Världens Bästa Band.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".