Roger Jönsson.
Roger Jönsson. Foto: Göran Svenson/IK Oskarshamn

Sportchefen lämnar IK Oskarshamn

Hör Roger Jönsson berätta: Därför lämnar jag IKO
2:31 min

Roger Jönsson slutar som sportchef i IK Oskarshamn i hockeyallsvenskan efter sex säsonger. Hans kontrakt går ut den sista mars 2017.

Det var 2011 som Roger Jönsson kom till IK Oskarshamn från Olofströms IK i division 1. De senaste månaderna har parterna diskuterat en förlängning, men någon överenskommelse har inte nåtts. Det betyder att Jönsson lämnar IKO när hans kontrakt går ut den 31 mars.

– Vi har pratat under en ganska lång tid, men vi har lite olika syn på hur tjänsten ska se ut och hur den sportsliga verksamheten ska bedrivas. Det är inga hard feelings och det är dags för mig att göra något nytt, säger Roger Jönsson till P4 Kalmar.

På vilket sätt skiljer sig er syn åt?

– Vi har lite olika syn på hur upplägget ska se ut, detaljer i avtal och sådana saker. Sen har jag varit i klubben i sex år, sex fantastiska år, och det har vuxit fram att det kanske är dags att göra något nytt.

Hör Roger Jönsson berätta om sitt beslut i ljudklippet ovan.

– Vi skiljs i största samförstånd och vi har Roger att tacka för mycket. Han har gjort ett mycket bra jobb under sina sex år i klubben och varit starkt bidragande till att lyfta den sportsliga sidan till en ny nivå, säger IK Oskarshamns ordförande Tomas Engsund i pressmeddelandet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".