Polisbil utanför hyreshus.
Arkivbild. Foto: Jozo Glavas/Sveriges Radio

Polisen: Mycket fylla och misshandel under nyårsnatten

Det har varit många fall av misshandel och fylla i Kalmar län under nyårsnatten, men flera områden har samtidigt haft en ovanligt lugn nyårsnatt.

I Nybro blev en man i 20-årsåldern vid midnatt misstänkt för två fall av grov misshandel. Han ska ha slagit en annan ung man i huvudet med knytnävsslag och sedan tagit strypgrepp på honom när han låg på marken. Mannen misstänks också för att ha slagit en annan ung person med någon form av tillhygge över nacken.

Förutom två fall av grov misshandel misstänks mannen också för olaga hot och narkotikabrott och han frihetsberövades under natten. I övrigt har det enligt polisen varit en lugn natt i Nybro, Högsby och Emmaboda.

– Det har varit en väldigt lugn nyårsnatt, inget utöver det normala. För att vara nyårsnatten har det egentligen varit under det normala, säger Andreas Jörnefeldt, jourhavande förundersökningsledare hos polisen i Kronoberg, och som jobbar med de tre kommunerna.

Även i Torsås kommun har det varit lugnt, enligt polisen.

– Det har varit jättelugnt i hela området Torsås-Karlskrona-Ronneby. Inga extraordinära saker trots nyår, säger Fredrik Stridmark, jourhavande förundersökningsledare i Karlskrona.

Men i resten av Kalmar län har det varit stökigare, framför allt sett till antalet fall av misshandel och fylla.

– Det har varit jättestökigt. Det är flera misshandelsfall och mycket fylla, vi har omhändertagit 13-14 personer i länet för det, säger Ingela Crona, jourhavande förundersökningsledare i Kalmar.

En gripen för sexuellt ofredande

Förra nyårsnatten anmälde närmare 40 tjejer och kvinnor att de utsatts för sexövergrepp i Kalmar, nästan alla på Larmtorget. Inför den här nyårsnatten har polisen kraftsamlat för att det inte skulle upprepas.

Under natten greps en 28-årig man misstänkt för två fall av sexuellt ofredande på en nattklubb i Kalmar.

– Han ska ha ofredat två kvinnor genom att ta på dem, säger Ingela Crona.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".