Scener och konsert.
Arkivbilder. Foto: Nick Näslund/Magnus Ekeros/Sveriges Radio

Kalmar tar upp konsertkampen med Borgholm

Per Israelsson, Destination Kalmar: Vi tittar på två arenor just nu
3:13 min

Kalmar behöver skapa fler arenor för evenemang och konserter, enligt evenemangsbolaget Destination Kalmar. Nu tittar man bland annat på att utveckla en på Lindö i centrala Kalmar.

En publik på uppemot 8 000 personer skulle kunna få plats på Lindö, där Destination Kalmar vill skapa en ny arena.

– Vi jobbar mot att bli klara med detta till sommaren 2018 och då kan vi ta emot artister som vi missat i år och som bokats till Borgholms slottruin i stället, säger Pär Israelsson på Destination Kalmar.

2017 blir en omfattande evenemangssommar för sommarstaden Kalmar, precis som vanligt. Hundratals konserter och föreställningar av olika slag ska fajtas om publiken.

Det som dock saknas i Kalmar i dag är en arena som kan mäta sig med till exempel Borgholms slottsruin, som i år bokat in flera stora artister.

Vi saknar en arena som kan ta mellan 5 000 och 8 000 personer i publiken. Den typen av konserter som nu kommer till Borgholm kan vi inte ta emot här och det vill vi ändra på.

Destination Kalmar tittar nu på om det skulle gå att använda området norr om det gamla epidemisjukhuset, alltså på baksidan av huset, till att skapa en fast arena för konserter bland annat.

– Vi tror på det här och hoppas kunna ha en arena klar till sommaren 2018.

Även Bastionen, invid stadsmuren på Kvarnholmen, skulle kunna bli en ny, men något mindre, scen för konserter och evenemang.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".