Förbundet efter supporterattacken: Resultatet står fast

Det blir inga sportsliga konsekvenser efter supporterattacken i playoff-mötet mellan Kristianstad och Nybro i helgen, det meddelar hockeyförbundets tävlingsnämnd.

En supporter till gästande Nybro Vikings misshandlades på läktaren och behövde föras till sjukhus. Nybro förlorade sedan matchen – men gjorde en anmälan till Svenska ishockeyförbundet i vilken de skrev att disciplinära åtgärder borde vidtas. En sådan skulle kunna vara att Kristianstad diskades och Nybro tilldömdes segern.

Ärendet ska tas upp på förbundets tävlingsnämnds möte på onsdag, men redan nu säger ordföranden Mikael Haglund till P4 Kalmar att det inte blir några sportsliga konsekvenser.

– Det kommer inte påverka resultatet, säger Haglund.

Vad kan det bli för påföljder?

– Om man i Kristianstad har följt alla regelverk och gjort allt man kan, kan det inte bli några påföljder alls. Sen har vi möjlighet att ge straffavgift upp till 25 000 om det inte är så, vi kan också kräva att de vidtar åtgärder inför framtiden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista