Bandet Always something i replokalen
Always something är Filip Olvenius, Ville Pettersson, Rasmus Nilsson och Oscar Bogren Foto: Lennart Palm/SR

Kreativt Hultsfredsband släpper första låten

Bandet Always something i Hulstfred har nu tagit klivet ut i offentligheten och släppts sin debutskiva.

Suffering Souls heter låten som bandet spelat in själva i replokalen.

– Var vi är om tio år, det har vi ingen aning om, men just nu är det fullt fokus på musiken.

Ville Pettersson, gitarrist i bandet "Always something" och de andra i bandet ta emot P4 Kalmar i replokalen på Storgatan i Hultsfred. Kaffet sprider en skön doft i lokalen och fem stora kanelbullar trängs på ett fat mitt på bordet i det lilla pentryt.

Bandet består av Filip Olvenius, Ville Pettersson, Oscar Bogren och Rasmus Nilsson, som är trummis och det senaste tillskottet i bandet.

– När han kom med så blev det lite mer på allvar, säger de andra. Och nu repar vi flera gånger i veckan.

Killarna går alla sista året på gymnasiet och även om alla verkligen ser fram emot att kunna lägga gymnasietiden till handlingarna så inser de att de till hösten kanske hamnar på olika håll i landet.

– Jag har tänkt att försöka få jobb här hemma, säger basisten Oscar Bogren, vi får se hur det går.

– Och jag ska försöka plugga vidare, säger Ville Pettersson, och vet inte riktigt var det blir nånstans. Risken är ju att man kommer in på en högskola långt bort och då vet man ju inte hur det blir med bandets framtid.

Kanske i P4 Nästa

Men det är långt dit och när P4 Kalmar hälsar på så kommer ju också radions stora musiktävling P4 Nästa på tal och det lutar nu åt att killarna kommer att skicka in en låt till tävlingen.

– Ja, det verkar ju som en kul grej, och att få spela på Larmtorget hade varit jätteroligt, säger de. Och låtar har vi, inspelade och klara, det är bara frågan om vilken av dem vi ska välja. Det får vi fundera på.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".