Chansen borta för allsvenskt spel

1:50 min

Craftstaden hade behövt vinna med fyra mål för att gå vidare till playoff 2 mot allsvenskan. Matchen slutade 5-4 till motståndarna Linköping.

Förutsättningarna inför för matchen vara glasklara, för att ha möjlighet att få spela i Allsvenskan nästa säsong var Craftstadens IBK tvungna att vinna dagens match med minst fyra bollar mot IBK Linköping. Så blev inte fallet. 

– Det känns riktigt tungt nu, säger Craftstadens lagkapten Sanna Zetterling efter förlustmatchen mot Linköping.

I mitten av första perioden öppnade Craftstaden målskyttet genom just Sanna Zetterling. Kort därefter så lyckades IBF Linköping kvittera genom Josefin Nilsson efter att bollen tagit i ribban och precis rullat över mållinjen.

Lagens bägge mål höjde tempot i matchen, och chanserna avlöste varandra. Med bara tio sekunder kvar av första perioden tog Craftstaden åter ledningen, efter att Thilda Similä hittat fram till Linda Zetterling som enkelt kunde lägga in bollen i mål.

Craftstaden öppnade den andra perioden starkt och skapade flera heta målchanser. Därför var det ingen överraskning när Thilda Similä satte 3-1 till hemmalaget med ett snyggt slagskott upp i det högra krysset.

Efter målet fortsatte Craftstaden att skapa målchanser men lyckades inte få in bollen bakom Linköpings målvakt Ida Samuelsson. Istället var det Linköping som reducerade till 3-2 efter att Evelina Nydén i bortalaget styrt in bollen i mål bakom Craftstadens målvakt Zara Håkansson.

Vi gör ett bra försvarsspel.

Craftstaden var tvungna att vinna den tredje perioden med minst tre mål för att ta matchen till förlängning. Därför blev det oerhört tungt för Oskarshamnlaget när Linköping lyckades både kvittera och ta ledningen i början av den sista perioden.

Craftstaden flyttade fram laget och gjorde allt de kunde för att ge matchen liv igen. Ett litet hopp tändes för Craftstaden då Fanny Sundberg-Tisell kvitterade till 4-4.

Med fyra minuter kvar av matchen valde tränare Susanne Lidberg att ta ut målvakten för att försöka sätta ytterligare press på Linköping.

Målen i Linköpingskassen uteblev och istället kunde Evelina Nydén sätta 5-4 till Linköping i tom bur.

5-4 blev också slutresultatet, vilket innebär att den allsvenska drömmen för Craftstaden försvann.

– Jag är så grymt stolt över dem, säger Susanne Lidberg, tränare i Craftstaden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista