Sjukvårdsministern vill ha svar om förlossningsvården

Sjukvårdsminister Gabriel Wikström (S) kommer att träffa ansvariga politiker i några landsting, bland andra Kalmar, för att säkra kvalitén på förlossningsvården.

På tisdag åker politiker från landstingets rödgröna majoritet till regeringskansliet för att träffa ministern och redogöra för hur man ska bli bättre.

- Många medborgare uttrycker just nu oro kring situationen i förlossningsvården. Jag vill därför träffa representanter för landstingen för att diskutera hur man arbetar med att säkra kvaliteten i förlossningsvården och hur man möter människors oro, säger sjukvårdsminister Gabriel Wikström (S) i ett pressmeddelande.

Övriga inbjudna är representanter för de politiska ledningarna i Landstinget Västernorrland, Landstinget Dalarna, Stockholms Läns Landsting, Landstinget Sörmland, Västra Götalandsregionen och Region Skåne.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista